Alles over statische raamstickers (herbruikbaar)

 

Wat zijn statische raamstickers?
Statische raamstickers zijn stickers voor op ramen die je meerdere malen kan gebruiken. Deze stickers zijn van statisch materiaal, daardoor heb je geen lijm nodig en laat een sticker geen lijmresten achter. 

Kan je statische raamstickers alleen op ramen plakken?
Door de statische lading hechten deze stickers ook op plexiglas, op glas en op spiegels. Zo kan jij ook je spiegel voorzien van Sinterklaas raamstickers of een kerstdorp. Of voorzie een grote glazen fles van leuke raamstickers. 

Hoe plak je de raamstickers?
Maak het glas, de spiegel of het plexiglas schoon en vet vrij. Haal de stickers van de ondergrond waarop je ze geleverd krijgt en plak de stickers je rechtstreeks op het raam.
Wil je makkelijk kunnen schuiven met de stickers dan kan je met een plantenspuit je raam eerst vochtig maken (niet drijfnat). Als je de stickers op het raam heb geplakt dan kan je voorzichtig met een bankpasje in een theedoek gewikkeld over de sticker wrijven om het water achter de stickers uit te duwen. Let op dat je de stickers niet kapot duwt.

De statische raamstickers plakken niet wat nu?
Doordat de herbruikbare stickers van statisch materiaal zijn gemaakt kan er stof aan gehecht zijn. Ook kunnen door vette kinderhandjes vetresten aan de stickers blijven zitten. Maak de raamstickers schoon met koud water en laat ze drogen op een theedoek. Daarna plakken ze weer.

Hoe verwijder je statische raamstickers?
De herbruikbare raamstickers kan je zo van het raam aftrekken. Kleine onderdelen kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Dit kan je voorzichtig met je nagel van het raam "krabben".

Hoe bewaar je statische raamstickers?
Na gebruik de stickers afspoelen onder de kraan. Laat de stickers drogen op bijvoorbeeld een theedoek. Plak de herbruikbare raamstickers terug op het vel waar je ze op gekregen hebt. Heb je het vel niet meer dan kan je de stickers in een plastic insteekmapje bewaren. Berg de herbruikbare raamstickers stofvrij op. Rol de raamstickers niet op, dit tast de stickers aan en kan de werking beïnvloeden. 

Waarvoor kan je statische raamstickers gebruiken?
Voor elk thema kan je herbruikbare raamstickers gebruiken. Wij hebben voor Carnaval raamstickers in kleurtjes gemaakt. Zo maak je jouw raam, spiegel of glazen fles helemaal gezellig. Voor verjaardagen kan je de ramen of een spiegel versieren met raamstickers van ballonnen, confetti en cadeautjes. Voor Halloween hebben wij raamstickers met allerlei Halloween figuren. Sinterklaas en kerst mogen niet ontbreken in het rijtje. Hiervoor hebben wij verschilldende sinterklaas raamstickers zoals daken, huisjes en een boot. Voor de kerst hebben wij uiteraard ook raamstickers die herbruikbaar zijn. Denk aan een kerststal, huisjes en een compleet kerstdorp. Maar ook voor Pasen zijn er raamstickers net als voor de herfst. Statische raamstickers kan je eigenlijk het hele jaar gebruiken om je huis te versieren. 

In welke kleuren kan je statische raamstickers krijgen?
De kleurtjes voor de herbruikbare raamstickers zijn beperkt. We kunnen de kleuren zwart, wit, geel, rood, blauw, groen, roze, oranje en doorzichtig krijgen. Doorzichtige raamstickers worden meestal beplakt met vinyl zodat je meer kleuren kan gebruiken. Oranje en roze zijn doorzichtige raamfolies, hier kan je doorheen kijken.

Welke kleur statische raamstickers zie je het beste?
Witte raamstickers zie je het beste vanaf buiten. Witte raamstickers kunnen witte plekjes laten zien als ze op het raam/glas zitten. De raamstickers zijn schoon en je raam is niet kapot. Wat je ziet is lucht wat tussen het raam/glas en de sticker zit.
Nat plakken kan een optie zijn om de vlekjes niet te krijgen, dit is geen garantie. Je kan na droog plakken voorzichtig met een theedoek over de stickers wrijven om de vlekjes weg te krijgen. 

Het ene raam geeft wel vlekjes en het andere raam niet. Waardoor dit komt weten wij niet. 

Welke kleur statische raamstickers adviseren jullie?

Ik kan geen kleur adviseren. De meest verkochte Sinterklaas raamstickers en kerst raamstickers zijn in de kleur zwart. zwarte raamstickers geeft over het algemeen geen vlekken zoals de witte raamstickers. Wil je dat het van buiten goed te zien is dan kan je beter voor wit gaan. Voor carnaval en verjaardagen maken we raamstickers in kleurtjes. Ook bij de kleurtjes, geeft de ene kleur wel wat vlekjes en het andere kleurtje niet.

"Schoonmaak advies raamstickers Gluurhaasjes, Gluurpietjes, vuurwerk en Sinterklaas "Hier wonen/hier woont".
Deze raamstickers zijn gemaakt in combinatie met vinyl stickers. Wij adviseren om deze stickers niet onder de kraan schoon te maken maar af te nemen met een vochtige doek. Daarna laten drogen op een theedoek en verder behandelen zoals hierboven beschreven.