Stil geboren

Koen☆ is onze zoon en is tijdens de zwangerschap overleden. Wat volgde is een stilgeboorte. Als mama van een sterrenkindje neem ik jou mee in mijn (ons) verhaal. Ik vertel je hoe ik het vond om zwanger te zijn van een stil kindje. Hoe de stilgeboorte ging en hoe ik intenst gerouwd heb en soms nog doe. 

Hoe is het om te bevallen van een stil kindje?

Ik zal eerlijk zijn, ik zag er tegenop en ik vond het eng. Eng omdat ik niet wist hoe onze zoon eruit zou zien en wat ik kon verwachten. Nu kan ik je vertellen dat bevallen van een stil kindje niet eng is. Elke bevalling is pijnlijk maar met een verwachte stilgeboorte is het wel extra pijnlijk. Het is geestelijk en lichamelijk pijnlijk maar ondanks het verdriet was de geboorte van Koen☆ heel mooi en liefdevol. De verpleging is bij ons enorm lief en begipvol geweest en de geboortefotograaf heeft de mooiste momenten vast gelegd.


Podcast

Samen met Wieteke van Diggele heb ik een podcast opgenomen over Koen ☆ en stilgeboorte. Ik neem je mee in onze reis van fertiliteit naar stilgeboorte. Maar ook van intens rouwen, mijn gedachten en hoe het is om zwanger te zijn na verlies. Het is een open en eerlijke podcast met alle emoties en liefde die een mama voor haar kindje heeft. Een mama met haar grootste angst om haar kindje te verliezen in gesprek met een mama die leeft met een sterrenkindje. 

Mocht je iemand zoeken om mee te kunnen praten, weet dat je altijd bij mij terecht kan maar ook bij Wieteke .
Zoek jij proffesionele hulp om te leren leven met en zonder je kindje of andere dierbare. Je kan ten alle tijden contact opnemen met Joyce van vere-kracht.nl. Joyce is zelf sterrenmama en weet uit ervaring hoe prettig het is dat je er niet alleen voor staat. 


Lieve mama, jij bent niet alleen wij zijn er voor jou!
Lieve papa, jij bent niet alleen wij zijn er ook voor jou!

 

Site note
Het kan triggerend zijn om ons verhaal te luisteren, dus mocht je hier moeite mee hebben, luister dan met iemand samen of luister deze podcast niet. 
Mocht je iemand zoeken om mee te kunnen praten, weet dat je altijd bij mij terecht kan maar ook bij Wieteke .