Wat is Keraflott?

Gepubliceerd op 13 januari 2024 om 15:07

Hey jij, heb je al die beeldjes, schaaltjes en tulbanden gezien? Gaaf zijn die he. Ik heb die zelf gemaakt met heel veel plezier en een dosis liefde. Ik wil je graag wat meer vertellen over die handgemaakte items gemaakt met Keraflott. 

Wat is Keraflott?
Keraflott is een reliëfpoeder voor het gieten van objecten in mallen. Keraflott is geurloos en niet giftig*. 

Hoe werkt Keraflott?
Keraflott is een poeder dat je met water mengt in een goede verhouding. Deze 2 ingrediënten samen moet je roeren totdat het gips en het water goed gemengd zijn zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna giet je het geheel in een mal. 

 

Wat is de verhouding voor het verwerken van Keraflott?
De juiste verhouding is 1 deel water en 3 delen gips. Dit weeg je af op een weegschaal.


Wat is de verwerkingstijd van Keraflott?
Als je het water en de Keraflott samen verwerkt heb dan giet je het in een mal. Na het gieten is het gips ongeveer na 30 minuten gereed om uit de mal te halen. Ik zelf laat het langer drogen zodat ik zeker weet dat het product goed is gehard. Na het verwijderen uit de mal laat ik de producten 2 dagen uitharden op een theedoek. De stelregel is dat als het product geen vocht meer op je doek achter laat dat het dan goed is uitgehard. Wist je dat Keraflott warm wordt in de mal door het chemische proces van het poeder en het water. Ik vond dit de eerste keer super grappig. 

 

Moet je Keraflott aflakken?
Volgens de leverancier hoeft dit niet. Ik doe dit wel. In Duitsland worden de schaaltjes veelal verzegeld met een wax. 


Is Keraflott geschikt voor buiten?
Keraflott is niet geschikt om buiten neer te zetten. Als je het aflakt kan je het buiten gebruiken maar dan nog is het weer sterker dan het materiaal en zal altijd zijn invloed achter kunnen laten op het product. Daarom adviseer ik om je Keraflott schaaltjes, beeldjes en andere decoraties voor binnen te gebruiken. Kan je Keraflott schilderen?
Je kan Keraflott met iedere gewenste kleur beschilderen. Ik zelf meng het water en het gips en daarna gooi ik er een kleur bij. Na goed roeren en soms ook niet zodat je een gemêleerd product krijgt giet ik het in de mal. Ik ben dan ook erg gecharmeerd van de gemêleerde schaaltjes 

 

Hoe maak je Keraflott producten schoon?                                      Met een vochtig doekje, net zoals je de eettafel en meubels af doet. 

 

Is elk product anders qua kleur?
Keraflott gieten is handwerk. Als je een bulk wilt maken dat precies dezelfde kleur heeft dan zal je één kom moeten maken in die kleur en meerdere mallen om alles in één kleur te gieten. Of je moet de hoeveelheid kleurstof elke keer weer toepassen maar dit bied geen garantie voor precies dezelfde kleur. Elke badge die je maakt kan dus afwijken in kleur. Ik vind dat de charme van handwerk. 

 

Mag je niet gebruikte Keraflott door de gootsteen gooien?
Dit moet je echt niet doen. Gooi Keraflott resten nooit in de gootsteen. Het gaat uitharden in je leiding met als gevolg een verstopping. Het beste kan je Keraflott laten uitharden in een bak en daarna uit de bak halen om weg te gooien bij het restafval. Ik gebruik zelf een siliconen bak die ik in kan knijpen zodat alle resten los komen van de rand en daarna gooi ik het weg. 

Wil jij zelf aan de slag met Keraflott?
Bedank dan goed wat je nodig hebt. Dit is allemaal online verkrijgbaar.
Wat heb je nodig?
-Keraflott gietpoeder
-Handschoenen (ter bescherming voor je handen, dit hoeft niet doe ik zelf wel)
-Een mengkom, bij voorkeur silliconen om de restjes er makkelijk uit te halen
-Een roerstokje bij voorkeur silliconen zodat je de restjes er makkelijk af kan breken (dit kan ook een ijsstokje zijn)
-Een weegschaal
-Water
-Vormen om je gips in te gieren
-Eventueel een kleurstof of verf
-Een dosis geduld.  


Denk je meid, mij niet bellen om dit zelf te gaan doen?
Ben je gecharmeerd van Keraflott maar zie je het niet zitten om alle materialen zelf aan te schaffen? Bij home deco vind je allerlei toffe producten die van Keraflott gemaakt zijn. Wil je iets in een speciale kleur? Neem vrijblijvend contact met mij op om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

 

Zie de video hoe ik het gips verwerk en een mal vul. 

*Ondaks dat Keraflott niet giftig is adviseer ik voor de veiligheid dat je geen voedsel moet leggen op keraflott schaaltjes. Leg altijd iets tussen het schaaltje en het voedsel. Denk aan servetten of een bakpapiertje. Dit is ook ter bescherming van je schaaltje, zodat vetten van voedsel je schaaltje niet aantasten. Ook leuk is om glaasjes op het schaaltje te zetten en die te vullen met hapjes. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.