Hoe is MBMH ontstaan en wat betekenen de letters?

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 23:52

Hoe is MBMH ontstaan, wat betekenen de letters en waarom vind ik creatieve cadeaus zo leuk om te maken?


Voor wie de eerste blog (nog) niet gelezen heeft, ik ben Monique, woonachtig in Brabant en vriendin van Nicky en mama van 3 zonen.

Het ontstaan van MBMH:
Toen onze oudste zoon Tim een jaar of 2 was ben ik begonnen met haken. Om mijn creaties te delen heb ik een facebookpagina aangemaakt. Regelmatig bestelde kennissen, vrienden en collega’s wat creaties. Na een aantal jaren kwam er de wens voor een tweede kindje. Na een proces van 3,5 jaar waren wij zwanger. In dit proces nemen wij jullie binnenkort mee want die zwangerschap is niet zonder slag of stoot ontstaan. Als ons artikel is gepubliceerd bij een magazine dan zullen wij dat artikel delen op onze blogpagina.

Deze tweede zwangerschap ging alles behalve vlekkeloos. Ik had veel last van bloedingen, misselijkheid en bekkeninstabiliteit. Tijdens de 20 weken echo op 12 april bleek ons kindje veelte stil te zijn. Hij was in mijn buik overleden. Intens verdrietig maar met enorme trots zijn wij op 13 april 2019 voor de tweede keer papa en mama geworden van een zoontje Koen*. Koen* was 25 cm groot en 220 gram, veelte stil en veelte klein. Wat je nooit hoopt mee te maken, maakte wij mee. Ouders worden en je kindje ontmoeten maar binnen 24 uur al voor eeuwig afscheid moeten nemen. Koen* is overleden door "domme pech". De navelstreng was te kwetsbaar waardoor de toevoer van mij naar hem is gestagneerd met overlijden tot gevolg. Dit was op een echo niet te zien, pas na autopsie zijn we hier achter gekomen.

Na een slopende periode van rouwen, door diepe dalen gaan en heel hard werken om er weer bovenop te komen ben ik als therapie gaan houtbranden. Ook wel pyrography genoemd. Wat begon met een simpele brander en een plankje werd al snel uitgebreid naar een luxere brander en heel wat planken op verzoek. Langzaam krabbelde ik uit het diepe dal en begon weer met wat uurtjes werken. Wij gingen in de herfstvakantie naar Legoland in Denemarken, een aanrader trouwens voor na de lockdown 😉. Daar werd ik ziek. Twee weken over tijd, tig negatieve testen verder maar  op 17 oktober 2019 deden we voor de zekerheid nog een laatste test. Wij schrokken want wij bleken onverwachts zwanger te zijn. Dit hadden wij en onze gfertiliteitsarts nooit kunnen bedenken. De eerste stappen naar het nieuwe inseminatie traject waren al genomen. 

Na een slopende zwangerschap vol spanning maar ook verdriet om wat wij moeten missen is op 7 juni 2020 onze derde zoon, Daan gezond geboren. Wat zijn wij dankbaar en blij dat wij dit cadeautje mochten krijgen. Wij genieten intens van onze jongens al zullen wij nooit compleet zijn en helaas voelt dit ook zo. Al snel na de kraamperiode wilde ik weer wat creatiefs doen. Mijn hoofd blijft tenslotte maar draaien met ideeën en creativiteit. Houtbranden is best een geconcentreerd klusje en kan ik niet zomaar stoppen dus dat werd het niet met een baby die mama veel nodig had. Ik ben toen begonnen met punniken. Punniken kon ik zo weg leggen en ook doen met Daan in de draagzak. Punnikvormen, namen en dromenvangers werden er gemaakt. Na het te plaatsen op Facebook werden de ene na de andere woorden en dromenvangers besteld. Het houtbranden kwam ook weer tevoorschijn want serveerplanken die gepersonaliseerd zijn, zijn super leuke cadeaus om te geven en hier werd weer naar gevraagd.
Na al dat handwerken heb ik uiteindelijk een laser gekocht. Maar ik wilde meer. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken om een kvk aan te vragen en daar zat ik dan op 18 november 2020 bij de kamer van koophandel. Bij de KVK kwam ik erachter dat de naam “Made by Mo handgemaakt” te veel lijkt op een andere onderneming. Dus daar heb ik ervoor gekozen om het af te korten naar MBMH. En zo is MBMH vastgelegd bij de kamer van koophandel.

Ik wilde een webshop nu in een kvk had, dus ook daar werd aan gewerkt. Samen met man lief hebben wij in korte tijd een webshop kunnen maken. Met dank aan hem want hij heeft er kaas van gegeten en ik totaal niet. Maar inmiddels is de basis hetzelfde gebleven en heb ik er steeds meer mijn eigen shop van kunnen maken. Zo is in sneltrein vaart een klein bedrijfje ontstaan. Ontstaan uit verlies, gegroeid met liefde.

Mijn hoofd draait overuren en ik vind het leuk om te blijven ontwikkelen. Met mijn laser, die niet heel erg uitgebreid is kan ik de basis dingen graveren maar niks met kleuren en niks met glas. Dus al snel werd mijn laser vergezeld door een nieuwe liefde, een plottermachine. Ik heb ooit gezegd dat ik niet snap dat mensen zoveel geld in zulke apparaten steken maar nu doe ik het zelf ook 😊. En weet je ik geniet ervan. Mijn liefde voor Koen* kan ik in creaties voor jullie stoppen. Om jullie blij te maken met unieke, kleine en wat grotere cadeautjes, gepersonaliseerd met de hand. MBMH is begonnen met haakprojecten, gegroeid met houtbranden, uitgebreid naar punnikwerken en nu verder aan het ontwikkelen met de plottermachine. En het volgende apparaat is al besteld😉. Als die binnen is gaan we daarmee oefenen en dan hopelijk wat laser producten te kunnen vervangen. Maar hier later meer over.

Voor nu wil ik jullie laten weten dat werken aan MBMH voor mij voelt alsof ik voor Koen* kan zorgen. Mijn liefde voor hem kan ik niet aan hem kwijt maar wel in allemaal mooie creaties en producten voor jullie! En daar wordt ik intens gelukkig en blij van. Op deze manier kan ik, op mijn manier, voor alle 3 onze kindjes zorgen en dat is wat een moeder het liefst wil.

Bedankt voor het lezen en heb je vragen, stel ze gerust. Wij zijn open over het verlies, rouwen en alles erom heen. 

 

Liefs Monique

Reactie plaatsen

Reacties

Coby Snijder
3 jaar geleden

Papa en Mama zijn vandaag bij ons geweest en liet het kaartje van je web shop achter. Wat maak je leuke en mooie dingen, ik ben helemaal verrast van je creativiteit, super hoor.
Ik houd de web shop in de gaten wie weet iets voor de toekomst! Liefs en dikke knuffel.

Monique
3 jaar geleden

Hoi lieve Coby,

Dank je wel voor je reactie. Ik ben ook best trots op mijn kleine onderneming.

Mocht je verzoekjes hebben, laat maar weten, dan ga ik kijken wat ik voor je kan doen.

Liefs
Monique